KOCAELİ / DARICA - Darıca Ortaokulu

REHBERLİK NEDİR?

REHBER ÖĞRETMENE NE ZAMAN GİDERSİNİZ?

˃Kimseye anlatamadığınız fakat birileriyle paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve düşünceleriniz olduğuna inanıyorsanız,

˃Nasıl ders çalışacağınızı bilemiyorsanız

˃Kendinizi daha iyi tanımak istiyorsanız

˃Ödevlerinizi yapıp, derslerinize çalıştığınız halde, başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız

˃Kendinize özgü mesleki bir alan seçmek ve hedeflerinizi belirlemek istiyorsanız, ,

˃İnsanlarla daha etkili iletişim kurmak ve duygularınızı etkili şekilde ifade etmek istiyorsanız,

˃Çoğu zaman moraliniz bozuk ise ve kendinizi üzgün hissediyorsanız,

Rehber öğretmene gidebilirsiniz.

Bireysel Görüşmeler

˃Anne-babalarla, çocuklarının davranış problemleri karşısında neler yapabilecekleri ve çocuklarına nasıl davranabilecekleri konusunda bireysel görüşmeler yapılmaktadır.

˃Öğrencilerle; arkadaşlık ilişkileri, verimli ders çalışma, aileleriyle yaşadıkları sorunlar, sınav kaygısı gibi konularda görüşmeler yapılmaktadır.

Rehberlik Faaliyetleri:

˃Okul korkusu, iletişim, başarı vb. konularda velilere, öğrencilerine  yardım edebilmeleri  amacıyla seminerler düzenlenmektedir.

˃Öğrencilere okulu ve sınıflarını benimsetme ve temizlik bilincini aşılamak amacıyla her ay okulun en temiz sınıfı seçilmekte ve birinci olan sınıf ve sınıf rehber öğretmeni sembolik bir ödülle onure edilmektedir.

˃Öğrencilerin ders ve sınavlar konusunda yaşadıkları kaygı ve gerginliği giderme amacıyla egzersizler yapılmaktadır.

˃Verimli ders çalışabilme konusunda öğrenciler bilgilendirilmektedir.

˃Günlük ders çalışma planı hazırlama konusunda zorlanan öğrenciler için günlük ders çalışma planları düzenlenmektedir.

˃Okul rehberlik panosu her ay yenilenmekte ve göze hitap edecek bir şekilde okul koridorları ve duvarları eğitici mesajlar ve özlü sözlerle donatılmaktadır.

˃Öğrencilere yönelik onların sosyal gelişimlerine katkıda bulunabilmek amacıyla çeşitli sosyal aktiviteleryapılmaktadır.

Yavuz ARAS&Emrullah KIZILCA&Neseybe SÜLE

Rehberlik Öğretmen